9012 Győr-Ménfőcsanak, Hármashatár u. 15.
www.dreamdent.hu
machoeszter@gmail.com
06-30-520-7156


FogfehérítésA fogak színét szabad szemmel nem látható pigment részecskék okozzák, melyek a fogzománcban és az alatta található dentinben helyezkednek el. A fogfehérítési eljárások az említett pigmentek oxidációját, azaz elszíntelenedését idézik elő. A fogakhoz tapadó lepedék és fogkő nagyon gyakran okozzák a fogazat elszíneződést, gyakran elegendő egy komplex szájhigiénia kezelés a kívánt esztétikum eléréséhez. A fehérítési folyamata első lépése mindig a fogkőleszedés és a fogak polírozása.

Rendelőnkben a fogfehérítési (rendelői és otthoni is) kezelés tartalmazza a komplex szájhigiénia ellátást is.

Rendelői fogfehérítés:

A rendelői fogfehérítés előnye az otthon végezhető fogfehérítéssel szemben, hogy a fogak színe akár 7-8 árnyalatnyit javulhat. A magas koncentrációjú anyagok (hidrogén-peroxid vagy karbamid-peroxid) használata szakértelmet és felügyeletet igényel. A fogkőleszedés és polírozás után a fogakkal közvetlenül érintkező ínyre védőréteg kerül, ezt követően a fogak külső felületére applikáljuk a fogfehérítő zselét, majd speciális fogfehérítő lámpával megvilágítva aktivizálódik a zselében található hatóanyag. A lámpás megvilágítás 2x 15 percig vagy 3x 8 percig tart.

A kezelést követően előfordulhat a fogak érzékenységre, mely 1-2 napon belül nyomtalanul megszűnik. A fogérzékenység kivédése érdekében a fehérítés után, érzékenységet csökkentő szájöblítő használatát ajánljuk. A fehérítést követő egy hétben tovább zajlik a fogak világosodása, ez alatt az idő alatt kerülni kell a színes ételek, italok fogyasztását. A fogfehérítést minden esetben a fogpótlások, tömések készítése előtt tervezzük elvégezni. A rendelői körülmények között valósul meg a gyökérkezelt fogak fehérítése is.

Otthoni fogfehérítés:

Először lenyomatot veszünk a fogazatról, amelynek alapján a fogtechnikus elkészít egy speciális, vékony, a fogakra pontosan illeszkedő fogsínt. Ebbe a sínbe kerül a fehérítő zselé. A fehérítés során a karbamid-peroxid elbomlásakor keletkező oxigén behatol a fogzománcba és a dentinbe, és kifehéríti az elszíneződött területeket. Az anyag a fog szerkezetében nem okoz változást, csak a fog színe válik világosabbá. A fogorvosi felügyelettel végzett fogfehérítés biztonságosságát sokéves tapasztalatunk bizonyítja.

Az ebben az esetben használt zselé többféle koncentrációban áll rendelkezésre, a fehérítés során változtatható igény szerint. A fehérítővel megtöltött sínt legalább 6-8 órára kell felhelyezni.
A színváltozás legtöbbször már az első használat után észrevehető. Az optimális eredmény eléréséhez átlagosan 7-10 napos alkalmazás szükséges, de a folyamat közben célszerű akár több alkalommal is konzultálni a fogorvossal.