9012 Győr-Ménfőcsanak, Hármashatár u. 15.
www.dreamdent.hu
machoeszter@gmail.com
06-30-520-7156


HéjakPorcelán héj (veneer)

A veneer egy hajszálvékony kerámia héjat jelent, mellyel a frontális (elülső) fogakat esztétikussá varázsolhatjuk illetve a letöredezett, lepattant metszőélek is korrigálhatóak, pótolhatóak vele. A természetes fog megtartásával, optikailag jelentős javulást érhetünk el. A vékony kerámiahéjak a legkülönbözőbb természetesnek ható színekben és kivitelekben kerülnek az előkészített fogakra.

Ezzel a technikával csak egy nagyon keveset, minimálisat kell lecsiszolni a fogakból ahhoz, hogy ezek a héjak felhelyezhetőek legyenek. A kerámia héjakat egy speciális fogászati ragasztóval illesztik az előkészített fogakra, ennek köszönhetően a héjak hosszú időre rögzülnek.

Kompozit héj

A porcelánhéjhoz hasonlóan, a frontfogak kisebb hibáinak leplezésére alkalmas, viszont ezt a héjtípust a fogorvos készíti el a rendelőben a fog szakszerű előkészítése után. Az eljárás során kompozíciós tömőanyagból (magas fényű fogszínű tömőanyag) egy tökéletesen illeszkedő réteget helyezünk a fogra, idealizálva ezzel annak formáját és/vagy korrigálva színét. Ez tehát direkt módszer, az elkészítése a preparálással egy ülésben történik. A direkt héjak tökéletesen illeszkednek a környező fogakhoz.