9012 Győr-Ménfőcsanak, Hármashatár u. 15.
www.dreamdent.hu
machoeszter@gmail.com
06-30-520-7156


Esztétikus tömésA mai esztétikai fogászat egyre kevesebb fémet használ, és a porcelán illetve műanyag ötvözetek egyre nagyobb teret hódítanak. Ezek az anyagok, amikkel az amalgám töméseket kiválóan lehet helyettesíteni a fogakkal teljesen megegyező színben, már évek óta elérhetőek a fogászatban.

Esztétikus töméseket úgynevezett kompozíciós tömőanyagokból készítünk, melyek egyaránt használhatóak frontfogakba és őrlőfogakba is. Ezen tömőanyagok kedvező mechanikai tulajdonsága, összetétele, kémiai sajátossága speciális töméstechnikát eredményezett,az úgy nevezett minimál invazív eljárást,ami azt jelenti,hogy az üregalakítás (szuvas foganyag eltávolítása) során minimális ép fogszövetet kell eltávolítani annak érdekében,hogy a tömésnek tartása legyen .A töméskészítés során speciális ragasztókat is alkalmazunk,általuk a tömőanyag kémiailag hozzáköt a fogszövethez.

Rendelőnkben a legkorszerűbb tömőanyagokkal dolgozunk, amelyek az alábbi tulajdonságokkal rendelkeznek a teljesség igénye nélkül: fényes felszín, kopásállóság, ellenáll a rágóerőnek, színtartósság, formatartósság és együtt mozog a foggal.

Amennyiben problémája van régi amalgám töméseivel, vagy az évek során a tömés alatt szuvasodás alakult ki, akkor javasoljuk az amalgám tömései cseréjét.