9012 Győr-Ménfőcsanak, Hármashatár u. 15.
www.dreamdent.hu
machoeszter@gmail.com
06-30-520-7156


Fogsorok (protézisek)Teljes fogsor:

Abban az esetben készítjük, ha a páciens fogatlan. Az elmúlt évtizedekhez képest napjainkban sokkal nagyon hangsúlyt fektetünk a protézisek egyediségére. Az Ön fogsora teljes mértékben igazodni fog a szájban lévő anatómia képletek mozgásához, alakjához. Figyelembe veszünk fontos más anatómiai tényezőket is ( pl fejforma),hogy az arcához leginkább harmonizáló fogsort készíthessük el!

Az általunk használt műfogak leggyakrabban rétegezett, erősített felépítésű műanyagból készülnek. Az említett tulajdonságok mind a fogak kopásállósságát, kiváló fizikai tulajdonságait erősítik, amellett, hogy hasonlóan fényesek, mint a természetes fogak. Porcelán fogak használatára is lehetőség van, de azok lényegesen nagyobb súlya miatt nem javasolt.

Részleges fogsor:

Az állcsontban még van/vannak fogak, melyek felhasználhatóak részleges kivehető fogsor elhorgonyzására.

Kombinált fogpótlás:

A kombinált fogpótlás három nagy egységből tevődik össze: A fix részből, a kivehető részből és az elhorgonyzás eszközéből.

  • Fix részen a maradék fogakat egy egységbe foglaló, porcelánleplezésű fémkerámia hidak és koronák értendőek, amelyekkel a maradék fogazat védelme biztosítható.
  • Kivehető rész anyagát tekintve két részből tevődik össze, a fémlemezből illetve a műíny részből, amely tartalmazza a műfogakat. Ezt a kivehető részt javasoljuk étkezések után kivenni és megtisztítani a megfelelő eszközökkel.
  • Az elhorgonyzás eszközén azt az összekötő részt értjük, amely kapcsolatot biztosít a fix rész, azaz a híd, vagy korona és a kivehető rész között. Ez az összeköttetés megvalósítható fogtechnikus által öntött, vagy gyárilag előállított kapcsokkal, vagy úgynevezett rejtett eszközökkel. A rejtett elhorgonyzási eszközök amellett, hogy kiváló esztétikai hatást nyújtanak, stabil rögzítést is biztosítanak a meglévő fogazathoz.