9012 Győr-Ménfőcsanak, Hármashatár u. 15.
www.dreamdent.hu
machoeszter@gmail.com
06-30-520-7156


Szájhigiéniai kezelésekUltrahangos fogkőeltávolítás, polírozás

A tökéletesen elkészített tömések és fogpótlások elengedhetetlen feltétele a jó szájhigiénia és a gyulladásmentes, egészséges íny. A fogászati kezelések megkezdése előtt szinte minden esetben szükség van egy alapos tisztításra, úgynevezett szájhigiéniai kezelésre, amely során a fogorvos/ dentálhigiénikus letisztítja a fogak felszínét, eltávolítja az íny alatt- és felett lévő fogkövet és lepedéket, valamint polírozza a fogfelszíneket. A polírozás után a fogak felszíne sokat világosodik és ez szép, esztétikus mosolyt eredményez, a kezelést követően megszűnhet a kellemetlen íz, rossz lehelet.

A szájhigiéniai kezelést a fogorvos/ dentálhigiénikus végzi az erre a célra kifejlesztett speciális műszerekkel (ultrahangos depurátor, intraoráli homokfúvó). Az intraorális homokfúvás során nagy nyomású vízsugárral abrasív anyagot (Ca-bikarbonát, Na-bikarbonát-oldatot) fújunk a fogfelszínre. Így a nehezen megközelíthető behúzódások és barázdák is megtisztításra kerülnek.

Rendelőnkben a kezelés magában foglalja a szájhigiéniás oktatást is. Elváltozás esetén javaslatot teszünk célzott fogkrém, illetve szájöblítő használatára. Segítünk megtanulni az alapos fogmosást, a kiváló szájhigiénia legapróbb fortélyait is.

A fogak tisztítását körülbelül 6 havonta javallott megismételni, hogy megakadályozzuk az ínygyulladást, illetve hosszú távon a fogágy-betegségek kialakulását.